Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe heup na trap van paard

Tijdens de Sinterklaasintocht in Nootdorp, twee jaar geleden, probeerde Alexandrien van der Burgt het op hol geslagen paard van Sinterklaas te stoppen. Hierbij kreeg de 55-jarige Van der Burgt een trap van het paard, waardoor ze haar heup brak. Na twee operaties bleek ze afgelopen maand een nieuwe heup nodig te hebben.

Alexandrien is al anderhalf jaar uit de roulatie: ,,Ik heb al die tijd veel pijn gehad, maar ik heb het gevoel dat het nu weer de goede kant op gaat. De tweede operatie in november is mislukt, ik bleek een versnelde slijtage van de heup te hebben en ging steeds harder achteruit. Drie weken geleden ben ik voor de derde keer geopereerd. Tijdens deze operatie kreeg ik een nieuwe heup.”

Sinds vorig jaar is een veiligheidsplan van bij de Sinterklaasoptocht verplicht. Volgens Van der Burgt heeft de gemeente Pijnacker-Nootdorp nauwelijks wat geleerd van het ongeluk, want het veiligheidsplan van de gemeente is volgens haar niet voldoende. ,,Ik hoop dat de gemeente toch leert van mijn verhaal,” aldus Van der Burgt. 

Bron: Algemeen Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.