Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe kans voor Delviro HBC

In Ermelo vond vanochtend de herkansing plaats van de vijfjarige Delviro HBC (v. Vulcano). Harry van Middelaar stelde de zwarte hengst voor en Delviro HBC werd aangewezen voor het verkorte onderzoek van 21 dagen.


Henk Rootveld: “Delviro HBC werd als driejarige ook al getest. In de loop van dat onderzoek werd de hengst in beweging onregelmatig waarna het onderzoek werd beëindigd. De veterinaire opmerkingen die destijds zijn gemaakt zijn voor ons nu geen reden om de hengst niet te gaan testen. Inmiddels hebben we natuurlijk al informatie over zijn eigen prestatie en hebben we afgelopen maandag een indruk van zijn nakomelingen gekregen.”

“Afgelopen winter heeft de Fokkerijraad de voorwaarden voor deelname aan een verkort verrichtingsonderzoek geconcretiseerd. Hengsten die in het jaar van aanwijzing vijf of zes jaar worden dienen, om in aanmerking te komen voor een onderzoek van 21 dagen binnen hun leeftijdsgroep gedurende het seizoen, of de seizoenen, zeer goed te presteren in de sport. In onze ogen heeft de Delviro HBC, die vorig jaar de KNHS-competitie won en kampioen bij de vierjarige tuigpaarden werd, daaraan voldaan. Overigens betreft het een onderzoek van minimaal 21 dagen, de Hengstenkeuringscommissie kan besluiten om dat te verlengen tot maximaal 50 dagen”, legt Rootveld uit.

Voorafgaan aan de herkansing werden de aanwezige tuigpaardhengsten in aanwezigheid van hun eigenaren getraind waarna het reguliere overleg met de eigenaren volgde. Daarna besloot de combinatie Haarsma/Vugts om hun hengst van Endré (v. Morocco Field Marshall) terug te trekken.

Bron: Horses / KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.