Ga naar hoofdinhoud

NVK Kampioen Metallic voor 75.000 euro geveild op Starsale

Metallic (Franklin x Davino V.O.D.) tijdens de presentatie. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Jacquelien van Tartwijk

"Metallic wordt niet alleen het gesprek van de week maar ook van de maand." Zo noemde de veilingmeester Johan Wilmink het veulen al. De nationaal kampioen van Franklin x Davino gefokt door T. Tolner uit Hooghalen. Eric Koele had het laatste bod. Koele bracht het bod uit voor een anonieme Nederlandse-buitenlandse combinatie. Voor 23.000 euro wisselde de Cornet Obolensky zoon Me The Rebel RT van eigenaar. De hengst komt in eigendom van Egbert Schep.

Voorafgaand aan de veiling werd al uitgekeken naar de veiling van de Nationaal Kampioen. De teller liep snel op en binnen mum van tijd was het al het duurste veulen van de avond. Bekijk hieronder de afronding van het biedduel.

Van de dressuurveulens was nummer 22 Madeleine M het het een na duurst geveilde veulen. Deze dochter van Desparado uit een Sorento moeder werd geveild voor 16.000 euro en komt in Amerikaanse handen. Madeleine is nauw verwant aan Ibiza die uitkomt onder Emmelie Scholtens.

Hetzelfde bedrag werd ook neergeteld voor Moonwalker Texel (v. Glock’s Toto Jr.). De donkere voshengst komt uit Golden Corofina Texel (v. Charmeur) die de predikaten sport en prok voert.

23.000 euro voor Cornet Obolensky zoon

Met 23.000 euro is het duurste springveulen tot nu toe Me The Rebel R.T. Het hengstveulen gefokt uit een Baloubet du Rouet merrie gefokt door R. Tel uit Drogeham. Het veulen kwam na een prachtig biedduel in handen van Egbert Schep. Grootmoeder van dit veulen, Quivera Dennehoeve Z is een halfzus van het Grand Prix-springpaard Amparo Z (v.Andiamo) van Doron Kuipers, de Zangersheide gekeurde 1.45m-hengst Gentleman van de Dennehoeve (v.Calato) en het 1.40m-paard Jarnac van de Dennehoeve (v.Thunder van de Zuuthoeve).

Big Star voor 18.000 euro een na duurste

De Big Star zoon Moneymaker was met 18.000 euro de een na duurste van de Starsale veiling. Waar Big Star nazaten dit jaar op de veilingen qua opbrengst de smaakmakers zijn kwam hij hier op plek twee terecht. Moneymaker komt uit de Stakkato-merrie Henig An. Grootmoeder Vote For Me bracht al het succesvolle internationale 1.45m-springpaard End Good All Good (v.Mr.Blue) van Javier Fernandez, een 1.30m-springpaard en een aangewezen hengst.

Een andere opvallend resultaat was er voor Marillion V&V (v. Dallas). De halfbroer van Zenith SFN, het internationale 1.40m-paard Allegro (v.Kojak) van Zoï Snels en de internationaal 1.30m-geklasseerde Fortnight (v.Padinus) van Deirdre Reilly wisselde voor 15.000 euro van eigenaar.

Bekijk hier de uitslag (bedragen bij de informatie over de veulens)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook