Ga naar hoofdinhoud

Noelle van der Velde wint Grote Prijs van Etten-Leur

Noelle van der Velde en Zamora. Foto: ©Digishots

In de barrage van de Grote Prijs van Verkeersschool Blom was Noelle van der Velde vanmiddag in Etten-Leur de snelste. De twintig jaar jonge amazone verwees haar concurrenten, Bianca Schoenmakers en Koen Leemans, naar respectievelijk de tweede en derde plaats.

In de 1.40m rubriek, die na twee manches nog maar drie ruiters in de barrage telde, was de uit Rijsbergen afkomstige van der Velde de tweede starter. Nadat Koen Leemans met Grace van de Werf (v. Querlybet Hero) een balk kreeg en daarmee vier strafpunten noteerde, gooide Noelle het gas open. Met de bruine Zamora (v. Quasimodo Z.) stoof de Brabantse door de finish in een tijd van 42.84. Maar de amazone was nog niet zeker van de overwinning, daar Bianca Schoenmakers nog van start moest.

Schoenmakers, die de bijnaam ‘Schumi’ draagt vanwege haar bloedsnelle stuurkunsten, liet in deze barrage geen Formule 1 snelheid zien. Ze reed met Indorado-nakomeling Zorianda bewust een gecontroleerd rondje in een tijd van 43.96 en pakte zo de tweede plaats.

Noelle van der Velde reageerde enthousiast na haar overwinning: “Ik had niet verwacht dat ik deze proef zou winnen, Bianca is een geduchte tegenstander, maar ik ben er erg blij mee. Ik rij Zamora nu al een tijdje en ze ontwikkelt zich heel goed. Het is mooi om op zo’n concours bovenaan te staan.”

Op vier eindigde Tim Franssen met de schimmel Bilbao (v. Balou du Rouet) en op vijf stond wederom Bianca Schoenmakers met springkanon Anastasia HDH (v. Oklund). In de tweede manche had gastheer Rinus Blom zelf ook nog een combinatie in de race die grote kans maakten op een thuisoverwinning. Maar Blom’s Zed (v. Larino) struikelde onfortuinlijk, waardoor hij samen met zijn ruiter Mitchel Sonneveld ten val kwam.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook