Ga naar hoofdinhoud

Noodtoestand uitgeroepen in Noord-Carolina

Update
Terrein WEG Tryon Foto: Amy Dragoo / www.arnd.nl

Er is een noodtoestand uitgeroepen in de staat waar de Wereldruiterspelen worden georganiseerd. Storm Florence, die zondag 9 september werd geüpgraded van tropische storm naar orkaan, zal naar verwachting aan kracht winnen als ze de kust nadert. Waar de orkaan langs zal razen is nog niet bekend, maar volgens gouverneur Roy Cooper moet men voorbereidingen treffen.

Het is nog onzeker wat de impact van de orkaan op land is, maar hoogstwaarschijnlijk zal het ervaren worden als een krachtige storm met heftige wind en hevige regenval.

De orkaan bereikt het vaste land op donderdag of vrijdag, wanneer de wedstrijd in volle gang is. Het Tryon Equestrian Center liet bezoekers weten dat het centrum ver genoeg in het binnenland ligt.

Toch zorgen maken

Alhoewel het klinkt alsof een krachtige storm met heftige wind en hevige regenval niet zo ernstig zou hoeven zijn, komt Dressagehub toch met andere berichten. Zo deelt Dressagehub een artikel met foto’s over een modderstroom, waarbij een vrouw is omgekomen, die vlakbij Tryon is ontstaan door ‘slechts een heftige regenstorm’ afgelopen mei.

Weather.com

Op Weather.com wordt gewaarschuwd voor de ernst van Florence en gesproken over de zeer snelle intensivering. De orkaan is in enkele uren van een categorie 2 naar een categorie 4 gegaan en dat is zeldzaam. De gouverneur waarschuwt dat de orkaan zeer serieus genomen moet worden. Inmiddels heeft niet alleen Noord Carolina de noodtoestand uitgeroepen, maar ook Zuid Carolina en Virginia.

Vierde keer ooit

Als Florence als categorie 4 aan land gaat, dan wordt dat pas de vierde keer ooit dat er een orkaan met die kracht aan de noordkant van Georgia is voorgekomen.

Bron: Horse & Hound/Dressagehub/Weather.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook