Ga naar hoofdinhoud

NRPS-hengst Landsdale wint in Pavo Cup

Op de voorselectie van de Pavo Cup in Middenbeemster was de NRPS-hengst Landsdale (v. Lord Leatherdale) van Gert Jan van Olst een opvallende verschijning. Hij won met ruiter Severi Jurado Lopez met 81,5 punten bij de vierjarigen.

In totaal mogen veertien vierjarigen door naar Ermelo, ongeveer de helft van het aantal dat zich presenteerde. Namens de jury gaf Gert van den Hoorn commentaar bij de presentatie. Hij noemde Landsdale een balletje elastiek. Hij prees het voorwaarts denken van de hengst, de mogelijkheid tot verzamelen en de zuiverheid met veel sprong in de galop. Met 80 punten was Darshan (v. Vivaldi) met Vienna Romp een goede tweede. De enorm grote vos met veel voorhand bleef goed vanuit het achterbeen aantreden.

Bij de vijfjarigen met negen kandidaten voor de halve finale, zegevierde Crespo B (v. Vivaldi) met Lennart Bos met 77,5 punten. Jurylid Marian Dorrestijn omschreef hem als een paard met veel houding die fijn te rijden is.

Klik hier voor uitslagen

Bron : Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook