Ga naar hoofdinhoud

Numero Uno krijgt vijf zonen ronde verder

Op de tweede dag van de eerste bezichtiging vandaag op de KWPN hengstenkeuring werden veertien van de 39 in de kooi getoonde hengsten uitgenodigd voor de tweede bezichtiging. Numero Uno scoorde met een wisselende collectie verrassend goed met maar liefst vijf zonen een ronde verder.


Deze dag bracht meer discussie dan gisteren met nu over het algemeen betere springpaarden, maar die lieten vaker weer steken vallen qua type en rasuitstraling. Ook was er opvallend veel goodwill voor hengsten uit goede moederlijnen waarbij weer veel concessie werd gedaan op hetgeen ze over het hout lieten zien. Dan is het een kwestie van waar je de lat legt. “We moeten ze dan niet te snel veroordelen”, vindt de jury. Zo speelde de moederlijn van de nu matig springende 190 (v. Mr Blue), een zoon van de internationale springmerrie Balaboeska (v. Germus R) een heel grote rol bij zijn doorverwijzing net als bij de klassieke 223 (v. Numero Uno) een volle broer van Take-Off van Eric Lamaze.

Als opvallend springpaard werd de degelijke 186 (v. Lucky Boy) genoemd, die heel veel vermogen toonde. Uit de lijn van Martien Liefhebber werden twee fijn springende hengsten doorverwezen die met veel afdruk sprongen: de grootramige 189 (v. Mr Blue) en de jeugdige (v. Nabab de Reve) die beide goede dingen lieten zien over het hout. Van Nabab werd ook de met veel souplesse springende 200 (mv. Voltaire) aangewezen. Er moet dan wel concessie gedaan worden op de onderdanen.

Beide zonen van Kashmir van het Schuttershof wisten te imponeren met hun extra springkwaliteit maar moesten qua model veel toegeven. De jury koos alleen voor 175 (mv. Caretino) die een goede techniek en voorzichtigheid liet zien.

Van de zes zonen van Mylord Carthago die in type nog niet konden overtuigen, mogen er twee verder waarbij 197 (mv. New York) hele goede sprongen liet zien en 199 (mv. Major de la Cour) hoger steeds beter begon te springen.

Klik hier voor een fotoserie.

Lees hier al het nieuws over de hengstenkeuring.
Kijk hier voor de afstamming van alle deelnemende hengsten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook