NVWA en politie nemen honderden wormenspuiten in beslag

Foto Lonneke Ruesink

Tijdens een doorzoeking in een woning van een handelaar in ruitersportartikelen in Noord-Holland hebben inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), in samenwerking met de politie, een paar honderd wormenspuiten in beslag genomen. 

Wormenspuiten staan officieel geregistreerd als diergeneesmiddel en mogen alleen door dierenartsen of met een recept van een dierenarts door erkende handelaren worden verkocht. Bij de desbetreffende handelaar werd de vergunning voor het mogen uitgeven van het middel al in 2014 ingetrokken, nadat er diverse strafbare feiten waren gepleegd bij het leveren van diergeneesmiddelen.

Onderzoek

De NVWA maakt proces-verbaal op tegen de handelaar. Daarnaast is de volledige administratie van de ruitersportzaak in beslag genomen om onderzoek te kunnen doen naar het bedrijf dat de wormenspuiten aan de handelaar heeft geleverd.

Bron: NVWA 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.