Ga naar hoofdinhoud

NWPCS-voorzitter veilt Welsh-veulen voor goede doel

Spring Dreams Rhiannon
Bas van der Linden, voorzitter van het Welsh Stamboek NWPCS, en zijn echtgenote Marjan van der Linden, bieden het door hen gefokte Welsh B-merrieveulen Spring Dreams Rhiannon (v. Eyarth Mowgli) ter veiling aan op de Welshponyveiling van het NWPCS op 24 oktober in Ermelo. De opbrengst van Rhiannon komt geheel ten goede aan het project: Cyriel’s Run. Het geld dat met deze sponsorloop wordt opgehaald, wordt gebruikt voor het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen.

“Ik hoop echt dat dit het duurste veulen wordt dat ik ooit verkocht heb. Kinderen die dit treft hebben een heel slechte prognose en sterven meestal binnen een jaar”, aldus de voorzitter. Van der Linden fokte Rhiannon uit Spring Dreams Ocean Rain (v. Mintfield Aristocrat).

Voorafgaande aan de jaarlijkse Welshponyveiling van het NWPCS wordt dit jaar voor het eerst een Youngstock Show gehouden. Op deze keuring worden Welsh-pony’s tot en met drie jaar beoordeeld door Owen Jones van de Nebo Stud in Wales.

De Youngstock Show vindt ’s ochtends vanaf 9.00 uur plaats op het Hippisch Centrum in Ermelo. De veiling begint om 13.00 uur.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook