Ga naar hoofdinhoud

Oekraïne wint Furusiyya FEI Nations Cup in Rome

Sportfot/GCT

In de razend spannende strijd om de Furusiyya FEI Nations Cup heeft Oekraïne aan het langste eind getrokken. De equipe, die uit drie niet-Oekraïens geboren ruiters bestond, won in Rome na een barrage. De tweede plek was voor Duitsland en derde werd Frankrijk. De gehele top drie stond na twee manches op acht strafpunten en moest terug komen voor de barrage.


Ludger Beerbaum zadelde Chaman (v. Baloubet du Rouet) deze landenwedstrijd en mocht Duitsland vertegenwoordigen in de barrage. Hij liep echter tegen vier strafpunten aan in een tijd van 40,84. Ook Frankrijk kwam aan de beurt, die de winnaar van La Baule Patrice Delaveau inzette. Hij reed zijn Quick Star-zoon Orient Express in 41,84 seconden rond, maar kreeg ook een balk te verduren.

Als laatste mocht de Oekraïner Cassio Rivetti aan de start verschijnen in de barrage. De verstandige ruiter reed zijn Temple Road (v. Antaeus) uiterst beheerst rond en kreeg maar liefst drie strafpunten wegens tijdsoverschrijding in de barrage. Op die manier schreef Oekraïne de overwinning op naam.

Het overige team van Oekraïne bestond uit Katharina Offel met Pour le Poussage (v. Polytraum), Ulrich Kirchhoff met Verdi (v. Andiamo) en Oleg Krasyuk met Nobylis (v. Bonhomme II). Alleen Krasyuk is van oorsprong Oekraïens.

De prestatie van de Fransen was zeer knap. Over beide rondes reden Kevin Staut en Patrice Delaveau dubbel foutloos en Simon Delestre kreeg tweemaal vier strafpunten. Ze hadden grote pech met Roger-Yves Bost. De antistilist werd twee keer gediskwalificeerd wegens tweemaal weigeren van Nippon d’Elle. De hengst staakte in beide manches tot twee keer toe op de insprong van de driesprong.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook