Ga naar hoofdinhoud

Oldenburger hengst Serano Gold verkocht naar Groot-Brittanië

Foto: Lonneke Ruesink

De in Oldenburg goedgekeurde Serano Gold (v. Sandro Hit) is verkocht aan de Britse Jennifer Gilchrist. De Romanno Stud in Schotland zal zijn nieuwe thuis gaan vormen. De twaalfjarige hengst was eerder in eigendom van Heinz Ahlers.

Als jong paard deed Serano Gold een gooi naar roem door reserve kampioen van Oldenburg te worden bij de regionale jonge paarden en onder Heiko Klausing finalist te worden van de driejarige hengsten rubriek van het Bundeschampionate in 2004. In 2005 nam hij deel aan het Oldenburgse verrichtingsonderzoek.

In 2006 nam Edward Gal de teugels over en kwalificeerde zich met Serano Gold voor het Bundeschampionate in 2006. In Warendorf kwam hij echter niet aan de start. Laura Hassler reed de hengst vanaf 2007 en reed hem tot M-niveau.

De bekendste nakomeling van Serano Gold is de in Zweden goedgekeurde Cashmir. Onder de Deen Anders Dahl nam hij in 2012 deel aan het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden.

Bron: Horses / Eurodressage.com

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook