Ga naar hoofdinhoud

Olympisch goud winnaar Dirk Hafemeister plotseling overleden

Dirk Hafemeister met PS Priamos.

Voormalig springruiter Dirk Hafemeister uit Berlijn is gisteren onverwachts overleden. Hij werd 59 jaar. 

De Duitse springruiter, die in 1988 goud won met de Holsteiner merrie Orchidee tijdens de Olympische Spelen in Seoul, nam enkele jaren geleden afscheid van de wedstrijdsport. Hij legde zich vervolgens toe op het geven van cursussen aan ruiters in opleiding, ongeacht hun niveau.

Dirk Hafemeister was een toonaangevend ruiter in de internationale springsport. In de landenwedstrijd op de Olympische Spelen in Seoul maakte hij deel uit van het Duitse team samen met Ludger Beerbaum, Wolfgang Brinkmann en de tot Duitser genaturaliseerde Fries Franke Sloothaak en Weihawei. Het team won zij goud.

Goud op WK in Den Haag

Zijn laatste belangrijke overwinning was de gouden medaille met het Duitse team op het Wereldkampioenschap in Den Haag, waar hij meedeed samen met Beerbaum, Sloothaak en Sören von Ronne. Hafemeister reed daar op de Pilot zoon PS Priamos, die later naar Ludger Beerbaum ging.

Hij begon zijn carrière bij zijn ouders. Zijn vader was civieltechnisch aannemer. Hafemeister kon het bedrijf voortzetten en was dan verzekerd van een goed bestaan. Maar hij koos voor de ruitersport, trainde 16 uur per dag, en ging een indrukwekkende toekomst tegemoet.

 

Bron: reiten-in-berlin.de

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook