Online petitie voor behoud Landgestüt Dillenburg

Landgestüt Dillenburg

Een paar dagen geleden werd bekend dat het Landgestüt Dillenburg in de Duitse deelstaat Hessen volgend jaar zijn deuren moet sluiten. Het besluit om de ruim 400 jaar oude stoeterij te sluiten is omstreden en vrienden van het Landgestüt hebben een online petitie gestart om het erfgoed te behouden.

In een interview aan St.Georg liet stoeterij-directeur Andreas Sandhäger weten dat het sluiten van Dillenburg niets te maken heeft  met eventuele financiële problemen. Het zou juist het welzijn van de dieren zijn wat ten grondslag ligt aan de beslissing. Midden in de stad hebben de paarden te weinig bewegingsvrijheid en voldoet zo niet aan de regelgeving. Minister van Milieu Priska Hinz in de deelstaat Hessen ondersteund die beslissing.

Omstreden besluit

De sluiting van Dillenburg is omstreden. De oppositie van de zwart-groene deelstaatregering vindt bijvoorbeeld dat er niet genoeg naar oplossingen voor het probleem werd gezocht. Hessen verliest een deel van de culturele en toeristische trekpleisters. Ook gaat er een opleidingscentrum in de deelstaat verloren.

Oline petitie

Vrienden van het Landgestüt Dillenburg zijn daarom een online petitie gestart waarmee ze handtekeningen verzamelen voor het behoud van de stoeterij. De petitie zal worden overhandigd aan milieuminister Priska Hinz.

Klik hier voor de petitie.

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.