Ga naar hoofdinhoud

Hypnose helpt onzekere ruiter

Foto Lonneke Ruesink

Sherree Russel Ginger, een bevoegd hypnotherapeut, concludeerde na een onderzoek dat ze uitvoerde op de St Mary’s University College in Twickenham, dat hypnose onzekere ruiters zelfverzekerder maakt. En dat al na slechts één sessie. "Het zelfvertrouwen kan zelfs met 51 procent stijgen”, aldus Ginger.

De therapeut hypnotiseerde 21 vrouwelijke vrijwilligers van 20 tot en met 62 jaar, van beginner tot professioneel ruiter. De ruiters werden twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg een enkele groepssessie hypnose, de andere groep een presentatie over angst, spanning en zelfvertrouwen. De ruiters die hypnose hadden gehad gaven gemiddeld aan dat hun zelfvertrouwen met zestien procent was gestegen. Eén ruiter gaf zelfs een stijging van 51 procent aan. Sherree is overtuigd: “Veel ruiters worden in hun rijcarrière wel eens onzeker of presteren slechter. Zij kunnen veel hebben aan hypnose. Daarbij is men dan vaak niet alleen onzeker in het rijden, maar ook in de rest van het leven. Hypnose kan dan veel goed doen.”

Bron: Horses / Bit

5 reacties op “Hypnose helpt onzekere ruiter

 • karin bentum

  dan mogen ze mij ook wel eens een x hynotiseren !
  dan kan ik ook weer op concour 🙂
  groetjes karin .

 • Luc de Krosse

  Ik ben erg benieuwd naar de beschrijving van het uitgevoerde onderzoek: onderzoeksvragen, hypothesen, onderzoeksmethode (meetmethode, meetinstrument, toetstechniek, etc.) en resultaten.

 • Luc de Krosse

  Wie is Sherree Russel Ginger? Wat is een bevoegd hypnotherapeut? Door of namens wie en op grond waarvan is zij bevoegd verklaard? Ik vind weinig informatie via Google (behalve dan meer dan 10 pagina’s lang steeds dezelfde boodschap als hier op heel veel plekken op het internet).

 • Marjan Tulp

  Beste Luc, hier staat meer informatie over Sherree
  http://www.sherreeginger.co.uk/

 • Janine Zoer

  Wat ben ik blij met dit onderzoek! In mijn praktijk voor coaching en therapie gebruik ik o.a. hypnose. Ik heb een coachingstraject ontwikkelt voor ruiters die in het rijden ergens tegen aanlopen en aandacht willen besteden aan hun persoonlijke ontwikkeling. Dit coachingstraject heb ik coaching Hippus genoemd.

  Coaching Hippus helpt bij:
  * verminderen van (wedstrijd)spanning
  * combineren van focus (doel) en ontspanning
  * zelfvertrouwen
  * trauma verwerking (bijvoorbeeld na een val van het paard)

  In reactie op Luc de Krosse. De beleving is lastig te meten. Ik snap dat het woord hypnose ook vragen opwekt, aangezien hypnose door de media vaak voor show wordt gebruikt. Ik ben Jungiaans Analytsiche Therapeut en gebruik daarom het woord Actieve Imaginatie, aangezien C.G. Jung (psychiater) deze term gebruikte. Het werken met imaginaties (visualisatie, verbeelding, herinneringen etc) is een enorm waardevolle aanvulling gebleken in bijvoorbeeld het verwerken van trauma’s.

  Ik ben natuurlijk bereid meer over mijn werkwijze en visie uit te leggen! Laat er maar een discussie over ontstaan want dat geeft alleen maar meer helderheid. Voor meer info over mijn praktijk: De Windroos in Epe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook