Ga naar hoofdinhoud

Ook Belgische slachthuizen draaien op volle toeren

De Belgische slachthuizen blijken zo voor de winter meer paarden dan ooit te verwerken. Per week worden er zo’n tweehonderd paarden aangeleverd, ruim éénderde meer dan vorige jaren. Eerder werd al bekend dat ook in Nederland een recordslachting gaande is. In het eerste halfjaar van 2012 werden 4.500 paarden naar het slachthuis vervoerd, terwijl dat er in heel 2011 3.400 waren.

Steeds meer dieren die niet oud, moe of kreupel zijn, maar eigenlijk nog beste een tijdje mee kunnen, belanden bij de slager. Thierry Smaghe van de Federatie van het Belgisch Vlees (Febev) legt uit dat traditioneel vlak voor de winter meer paarden naar de slacht worden gebracht. Maar volgens hem is dat fenomeen door de crisis nog flink toegenomen. “’Een paard laten overwinteren kostte tot voor kort 500 euro, door de gestegen prijzen van dierenvoeding is dat bedrag verdubbeld tot zelfs verdrievoudigd. Vanwege de verzadiging van de markt is het lastig om de dieren te verkopen, dus steeds meer paarden verdwijnen naar het slachthuis”.

Ook bij het meldpunt dierenmishandeling van de KLPD zijn de afgelopen jaren meer meldingen binnenkomen van verwaarloosde paarden en pony’s.

Bron: Horses/ Express.be

Eén reactie op “Ook Belgische slachthuizen draaien op volle toeren

  • Maria vd Berg

    Daar word ik nou echt droevig van… Alle omstandigheden ten spijt,…ik blijf er droevig van worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.