Ga naar hoofdinhoud

Ook in hoger beroep celstraf en boete na oplichting Philippaerts

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Patrick S. en Louise M., de voormalige eigenaren van stoeterij Arenberg in Malle, ook in hoger beroep veroordeeld tot vijftien maanden cel en 2.750 euro boete. Daarnaast heeft Ludo Philippaerts recht op een schadevergoeding van 725.000 euro nadat hij en zijn stoeterij Dorperheide door S. en M. werden opgelicht bij de verkoop van het paard Amaretto d’Arco.

De stoeterijen Dorperheide en Arenberg hadden in 2002 het paard Amaretto d’Arco gekocht voor 17.000 euro. Het paard werd bij stoeterij Arenberg in Malle op stal gezet.

1.450.000 euro

Op 18 augustus 2008 vernam Philippaerts dat beklaagden Patrick S. en Louise M. het dier zonder zijn medeweten verkocht hadden aan de Amerikaanse fokkerij Spy Coast Farm. Patrick S. beweerde dat hij 500.000 euro voor Amaretto d’Arco had gekregen en beloofde Philippaerts de helft. Later bleek dat de Amerikanen 1.450.000 euro hadden neergeteld. Philippaerts voelde zich bedrogen en diende een klacht in.

Zelfde straf

Patrick S. en Louise M. lieten op het eerste proces in november verstek gaan. Ze tekenden verzet aan tegen hun veroordeling tot vijftien maanden cel en 2.750 euro boete, maar de rechtbank legde hen gisteren dezelfde straf op. Ze moeten ook de schade van Philippaerts en zijn stoeterij vergoeden. Amaretto d’Arco overleed vorig jaar tijdens een operatie na een koliekaanval.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HLN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.