Ga naar hoofdinhoud

Oostenrijkse dierenbeschermingswet verbiedt online veilingen

Foto Lonneke Ruesink
Wie in Oostenrijk als particulier een paard te koop aan wil bieden via online veilingen, maakt zich tegenwoordig strafbaar. Nieuwe regels in de Oostenrijkse dierenbeschermingswet wil deze vorm van paardenhandel uit een grijs gebied halen. In het land is het recht om paarden online te veilen alleen voor behouden aan geregistreerde fokkers en erkende dierenbeschermers.

De nieuwe paragraaf die afgelopen woensdag in de wet is gekomen, verbiedt online veilingen van dieren. Particulieren mogen in de toekomst niet meer hun paarden op die manier te koop aanbieden.

Land- en bosbouw

Uitzonderingen zijn paarden die voor de land- en bosbouw verhandeld worden en paarden die door ouderdom of ziekte door eigenaren weggedaan moeten worden.

Grote slag

De nieuwe maatregel komt voor de online veilingen als grote slag. Het overgrote deel van de aanbiedingen komt momenteel uit de particuliere sector, maar een op de tien aanbieders is een geregistreerde fokker of een erkende dierenbeschermer. Online veilingspecialist Willhaben.at wil mogelijk misbruik tegengaan door geen afbeeldingen meer te plaatsen. Dat maakte Michael Gawanda, Safety Manager bij Willhaben.at, aan Kurier.at bekend.

Geen plan B

Gawanda benadrukte dat hij de wetgever “Dankbaar is dat ze nu duidelijk zeggen wat ze willen”, maar in zijn ogen “een plan B gemist wordt.” Immers, de wetgever blijft het antwoord schuldig op de vraag waar en hoe mensen nu een nieuwe verkoopplek voor uw huisdier moeten te vinden.

Bron Pferde Revue

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!