Oostvaardersplassen: ophef na overlijden merrie bij veulenen

In de landelijke media is ophef ontstaan over een verdronken paard in de Oostvaardersplassen. Actievoerders hekelen het uitblijven van hulp van de officiële instanties ondanks herhaalde verzoeken aan politie en brandweer. Staatsbosbeheer noemt een bevalling bij een paard net als bij mensen geen ontspannen bezigheid.’

Omroep Flevoland berichtte vanmorgen over de onrust in de Oostvaardersplassen. ‘Zo’n tien tot twintig auto’s met gewaarschuwde dierenactivisten stonden uiteindelijk rond middernacht in de buurt van het paard. De brandweer werd opgeroepen voor een melding van een dier in problemen, maar die werd na een minuut weer ingetrokken met de melding ‘Geen Inzet”, schrijft Omroep Flevoland.

Vijf keer alarmcentrale gebeld

Omroep Flevoland bericht verder: ‘De meldster zou tot vijf keer toe de alarmcentrale hebben gebeld en tegelijkertijd met lampen en lawaai het paard hebben benaderd om haar uit de buurt van een sloot te houden. Volgens de brandweer heeft de politie de brandweer afgezegd.’

Lees het volledige bericht op Omroep Flevoland

Bron: Omroep Flevoland

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Oostvaardersplassen: ophef na overlijden merrie bij veulenen
  1. 1

    Wat ik niet begrijp aan al die berichtgevingen is het eenzijdige verslag, gewoonlijk dat van de boswachterij. Wat men dan vergeet er bij te vermelden, is dat de merrie zich al vanwege een fikse verwonding in shocktoestand bevond. Ze werd weliswaar gehecht (vond de boswachter niet nodig, was echter wel héél nodig), maar ze had mogelijk al te veel bloed verloren. Daarna stevende ze steeds af op een sloot, en de “actievoerders” wilden haar daar alleen maar vandaan houden. Ze werden weggestuurd door de politie. Waardoor de merrie inderdaad in de sloot belandde en daar jammerlijk stierf.

    Kennelijk is dat het beleid: laat de dieren sterven. Maakt niet uit hoe.