Oprichting Vereniging Paarden Export en Transport Nederland

Op 8 mei 2018 is de Vereniging Paarden Export en Transport Nederland opgericht. Het doel van deze vereniging is het behartigen van de belangen en het bevorderen van de import- en export van paarden, paardensperma en/of embryo’s binnen Europa en naar landen buiten de EU.

In de vereniging zijn expediteurs, transporteurs, exporteurs, handelsstallen, luchtvracht- en douaneagenten vertegenwoordigd.

 

Aanspreekpunt

De VPETN houdt zich vooral bezig met het verkrijgen en verbeteren van exportcertificaten. Ook zal zij het aanspreekpunt zijn voor export en transport richting de verschillende belanghebbende organisaties. Ook heeft de VPETN als doel het aanspreekpunt te zijn richting het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselvoorziening en de NVWA.

 

Imago

Naast bovengenoemde punten heeft de vereniging zich als doel gesteld het imago van Nederland als paarden exportland te bevorderen. Bedrijven welke bij de VPETN aansluiten willen zich onderscheiden vanwege de gestelde kwaliteitseisen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.