Ga naar hoofdinhoud

Oranje equipe loot zevende startpositie

Albert Voorn met Tobalio

In het Zuid-Engelse Hickstead komen zowel de Nederlandse springruiters als het Nederlandse dressuurteam in actie in de strijd om hoge klasseringen in Nations Cup wedstrijden. Voor de springruiters staat er morgenmiddag weinig anders meer op het spel dan een spaak in het wiel te steken van de Fransen, de Duitsers, de Britten en de ruiters die voor de Oekraïne rijden, want het Oranje kwartet heeft zich reeds geplaatst voor de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup competitie in Barcelona en kan bovendien in Hickstead geen punten meer halen.

De Furusiyya FEI Nations Cup springen gaat vrijdag om 15.15 uur Nederlandse tijd van start en Nederland heeft in het veld van acht landen de zevende startpositie geloot. Voor Oranje start Albert Voorn als eerste met Tobalio (Numero Uno x Jacorde). De neven Michel en Tim Hendrix rijden als tweede en derde met Wait And See (Colman x Graf Grannus) en Very Nice (Cantos x Candillo). Jur Vrieling vertrekt als vierde rijder met Bubalu VDL (Baloubet du Rouet x Nimmerdor).

In Hickstead strijden Frankrijk, Duitsland, de Oekraïne en gastland Groot-Brittannië voor de punten. De landen die als zevende en achtste eindigen in de eerste divisie zullen zich niet plaatsen voor de finale, het laatste weekeinde van september in Barcelona.

Bron: Horses / De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook