Ga naar hoofdinhoud

Oude Flexible nog niet toe aan pensioen

"We zijn denk ik de meeste ervaren combinatie als je onze leeftijden optelt", grapt de Amerikaan Rich Fellers na afloop van zijn winnende rit in de tweede Wereldbeker kwalificatiewedstrijd van Noord-Amerikaanse league. De 55-jarige Fellers en zijn inmiddels 19-jarige Flexible bleken in de barrage in Langley (Canada) opnieuw niet te kloppen. 

In Thunderbird Showpark verschenen 25 combinaties aan de start van de WB-wedstrijd over 1,60m. De winnaars van de Wereldbekerfinale 2012, Fellers en Cruising-zoon Flexible, waren één van de drie foutloze combinaties die zich plaatsten voor de barrage.

Fellers’ landgenoot Will Simpson en The Dude mochten als eerste van start in de barrage en bleven foutloos in 41,71 seconden. “Ik wist dat ik niet rustig aan kon doen”, verklaart Fellers na afloop. En rustig aan deed Fellers zeker niet. In 40,51 seconden kwam hij door de finish en nam de leidende positie over. “Het liep allemaal lekker, dus er was geen stress voor Flexible, en dat is mijn doel in deze fase van zijn carriere.”

Canadees Ben Asselin en zijn Kannan-nazaat Plume de la Roque zagen een balk vallen en kwamen hierdoor op de derde plek terecht.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: FEI / Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook