Ga naar hoofdinhoud

Outdoor Gelderland: Bolmer, Krapels en Hosmar kampioen

Frank Hosmar NK dressuur aangepaste sportHet eerste officiële Nederlands kampioenschap dressuur voor aangepaste sporters zit erop. Vanavond reden de deelnemende combinaties tijdens Outdoor Gelderland hun finalekür in de hoofdring. De uitslag was niet verrassend. Glasten Krapels, Gert Bolmer en Frank Hosmar werden volgens verwachting kampioen.

Frank Hosmar Tiësto NK aangepaste sportFrank Hosmar kwam donderdagochtend in Grade IV aan kop in de eerste proef met zijn Tiësto (v. Jazz). ’s Middags was het verrassend Ellen van den Berg die het tweede onderdeel op naam schreef met Syclon (v. Remondo). Hosmar werd toen tweede. Vandaag stelde hij orde op zaken met een score van maar liefst 74,250 procent. “Ik heb de luxe positie dat ik over twee paarden beschik. Tiësto is een sensibel paard, maar ik heb vanavond een zeer ontspannen proef met hem gereden.” Sanne Voets werd tweede met Vedet PB (v. Florestan I), voor Ellen van den Berg en Syclon (v. Remondo). Deze volgorde is hetzelfde in het eindklassement.

Gert Bolmer Triumph NK aangepaste sportDe strijd in Grade II en III was nauwelijks spannend te noemen. In de Grade II kwam Gert Bolmer met zijn Triumph al in de eerste proef ruim op kop te staan. Die voorsprong hield hij de hele wedstrijd eenvoudig vast. “Het was voor mij niet een echt fijne rit, want op de eerste dag van dit kampioenschap reed ik twee paarden en dat betekende dat ik vier dressuurproeven moest rijden. Ik was gisteravond dan ook total loss. Dat is de reden dat ik vandaag niet zo flitsend presteerde, maar gelukkig toch goed genoeg voor de overwinning”, aldus Bolmer. Petra van de Sande kreeg zilver omgehangen. Brons was er voor Demi Vermeulen en haar Luca.

Glasten Krapels Matador NK aangepaste sportIn de Grade III ging de overwinning overtuigend naar Glasten Krapels en Matador. Hij scoorde in de finaleproef 70,083 procent. “Aan de ene kant liep het heel fijn, maar aan de andere kant werd Matador in de Kür iets sterk, waardoor we heel veel puntjes hebben laten liggen. Ik ben echter waanzinnig blij dat ik weer kampioen ben geworden en dat deze foutje me niet de titel hebben gekost”, aldus Glasten Krapels. Tessa Baaijens-van de Vrie bood in de finale aardig tegenstand. Zij noteerde namelijk 70,083 procent met Kashmir. Echt in gevaar kwam de positie van Krapels niet, aangezien hij in de eerste twee proeven al een flinke voorsprong had opgebouwd. De laatste plaats op het podium werd opgeëist door Vera de Groof. Zij kwam in actie met Tango.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: Horses.nl

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Klik hier voor alle berichtgeving over Outdoor Gelderland
Klik hier voor meer informatie over Outdoor Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.