Oververhitte merrie gered uit vrachtwagen

Vorige week vrijdag heeft de politie in Lemmer een merrie uit een vrachtwagen bevrijd die al geruime tijd pal in de zon geparkeerd stond. Een temperatuur van 37 graden Celsius vond de politie reden genoeg om in te grijpen.

Volgens de melder van het voorval was het paard erg onrustig in de vrachtwagen. Toen de politie de klep opende was ook wel duidelijk waarom. Agenten voelden de extreme warme lucht als een warm op zich af komen, waaruit bleek dat in de vrachtwagen geen enkele vorm van ventilatie aanwezig was.

Verkoelende douche

De merrie in de vrachtwagen zweette enorm, was duidelijk onrustig, en had geen toegang tot drinkwater. De eigenaar had de vrachtwagen in de volle zon geparkeerd. De extreem hoge temperatuur gaf de politie genoeg reden de merrie uit de vrachtwagen te halen. De agenten hebben de merrie meegenomen naar het bureau te Lemmer. Daar hebben ze haar rustig kunnen laten drinken, en na een verkoelende douche werd de merrie weer rustig.

Waarschuwing

De eigenaar kwam na ongeveer een half uur op het bureau om te melden dat de politie zijn paard meegenomen had. De politie heeft een proces-verbaal tegen de eigenaar opgemaakt voor het onthouden van nodige zorg. Het is weer een duidelijk voorbeeld om dieren niet achter te laten in een auto, trailer of vrachtwagen met dit extreme weer. Het lijkt misschien niet zo maar binnen een half uur is het al 55 graden Celsius binnen.

Bron: Noordernieuws/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.