Overwinning voor Jody van Gerwen in 1,40 m - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Overwinning voor Jody van Gerwen in 1,40 m

Foto De Paardenkrant
Vanmiddag heeft Jody van Gerwen met Waldemar (v. Calvados) in Arezzo de eerste plaats gepakt in de tweede groep van de Silver Tour 1,40 m. In de eerste groep ging de overwinning naar een Italiaan met Roberto Turchetto en Bayardo (v. Orlando). In de Silver Tour 1,35m bleef Melvin Greveling foutloos met de snelle tijd van 62,50 seconden, maar moest de overwinning afstaan aan de Italiaan Massimiliano Ferrario en Leopol du Plessis (v. Allegreto).

In de Silver Tourkwalificatie voor de finale van morgen overheerste Roberto Turchetto in de eerste groep nadat hij afklokte op 53,28 seconden met Bayardo. De Roumeen Andy Candin kon daar weinig aan veranderen met zijn tijd van 57,38 seconden. De derde plaats viel in de Belgische handen van Michael Van den Bosch met Watch Me (v. Cantos). Van den Bosch bleef foutloos met de tienjarige Watch Me, maar deed wel 57,59 seconden over zijn parcours.

De beste Nederlandse deelnemer in deze groep was opnieuw Ivo Biessen, die het dit weekend erg goed doet in Arezzo. Biessen had Finale (v. Querlybet Hero) gezadeld voor deze rubriek. Deze combinatie bleef foutloos, maar geraakte niet hoger dan de elfde plaats na een parcours van 62,39 seconden.

In groep twee pakte Jody van Gerwen de eerste plaats met Waldemar (v. Calvados). Van Gerwen klokte af op 55,78 seconden, en was zo de Italiaan Alberto Cocconi met Victoria Go (v. Indoctro) twee seconden te snel af. Giovanni Consorti en Cocodrillo (v. Corrado I) werden derde.
Verder in deze groep eindigden Charlotte Verhagen en Hendrik-Jan Schuttert op de dertiende en veertiende plaats. Al deze ruiters en amazones hebben zich geplaatst voor de finale van morgen.

Bij de niet-geplaatste deelnemers eindigde Ruben Romp met Twan (v. Lux) als 32ste, Maureen Bonder werd 48ste met Alex (v. Arpeggio), Suus Kuyten en Dakota du Buisson Z (v. Dutch Capitol) bleven hangen op plaats 56, Bart Gommeren geraakte niet hoger dan 64 met de Andiamo-zoon Toscane en Melvin Greveling en Ultimeau (v. Niveau) werden 91ste.

Met Monaco (v. Democraat) ging het Melvin Greveling veel beter af, want met dit paard  reed hij in de Silver Tour 1,35m een erg goed parcours. Ze finishten in 62,5 seconden, maar Massimiliano Ferrario was met zijn Leopol du Plessis onverslaanbaar. Dit duo finishte al na 57,93 seconden, ruim drie seconden sneller dan de Rus Alexandr Belekhov met Liding Light (v. Lavall II). Vincenzo Chimirri pakte dan ook nog plaats drie voor Italië met Reza Sha du Chenois. William Whitaker en Jb’s Hot Property, een achtjarige Cheers Cassini-zoon, rondden de topvijf af met een parcours van 64,57 seconden.

Ook Ruben Romp wist zich in de toptien de plaatsen. Dat deed hij met Chirico W (v. Casir ASK), de zevenjarige ruin waarmee hij foutloos finishte na 65,06 seconden. Dat was goed voor een zevende plaats. Ivo Biessen en Audi’s Amalia (v. Lux) werden achttiende na een strafpunt en een tijd van 74,09 seconden.

Klik hier voor het resultaat van de 1,40m Silver Tourkwalificatie.
Klik hier voor het resultaat van de 1,35m Silver Tour.

Bron: Horses

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook