Ga naar hoofdinhoud

PAARD 2013 in de startblokken

De zesde editie van PAARD 2013 gaat bijna van start in Hardenberg. Van 16 tot en met 20 januari staat de Evenementenhal in Hardenberg volledig in het teken van paarden. De organisatie biedt een afwisselend programma van shows, sportrubrieken en exposanten aan.

Vele facetten van de paardensport passeren in het vijf dagen durende concours de revue. “Het is een bewuste keuze om een breed paardensportevenement te organiseren. In Noordoost-Nederland zijn er veel mensen actief met paarden, zowel recreatief als sportief op alle niveaus. Daar spelen we met PAARD 2013 op in. Dit jaar hebben we tijdens het maken van het programma de lat nog hoger gelegd. Dat gaan bezoekers merken. Vorig jaar hadden we ruim 19 duizend bezoekers, dat hopen we dit jaar te overtreffen”, vertelt Jan Roelof Meesters, voorzitter stichting PAARD Hardenberg.

Het Nationaal Indoor Hardenberg vormt één van de belangrijkste programmaonderdelen. “Naast ruiters uit alle regio’s vinden steeds meer topruiters de weg naar Nationaal indoor Hardenberg. De rubrieken in het weekend, zoals de Rabobank Trophy op zaterdagavond, worden dan ook mooie wedstrijden om naar te kijken. Ook voor het ponyconcours zijn de startlijsten bomvol en groeit de wachtlijst gestaag.”

Naast de sportrubrieken is er een afwisselend showprogramma en vanaf 17 januari een beursvloer met veel exposanten. “De shows zijn heel divers. Van een westernavond en een show van Lammert Haanstra tot lokale ponyclubs en stamboeken die zich presenteren. Het volledige programma staat op de website.” De goedgevulde beursvloer is volgens de voorzitter een prettige afwisseling tijdens PAARD 2013. “Ook dit jaar zijn er weer veel enthousiaste en kundige exposanten aanwezig, die alles kunnen vertellen over de laatste trends in hun vakgebied. Al met al hebben we een breed programma, waardoor iedereen kan genieten van paarden(sport).”

Bron: Horses / PAARD 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook