Ga naar hoofdinhoud

Paard in elkaar gezakt tijdens eerste weekend CHIO Aken

Foto Lonneke Ruesink

Onder toeziend oog van ruim 5.000 man publiek is afgelopen zondag, tijdens Soerser zondag van het CHIO Aken een paard onder zijn ruiter in elkaar gezakt en overleden.

Het ongeval gebeurde tijdens de traditionele Hubertus-mis in het dressuurstadion. “We vermoeden dat het paard is bezweken aan een hartstilstand”, aldus Wilhelm Hanbrücken, dierenarts van het CHIO.

Het paard viel op een been van zijn ruiter, maar deze kon vlot bevrijd worden. Het paard werd 18 jaar oud.

Bron: Horses/ St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Paard in elkaar gezakt tijdens eerste weekend CHIO Aken

  • Tineke

    Vervelend voor de toeschouwers, maar sterven in een dressuur stadion terwijl er een mis wordt gehouden, op 18 jarige leeftijd, is veel mooier dan naar een slachthuis gebracht worden, denk ik maar zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook