Paard ingeslapen na val in ijskoud water

De brandweerkorpsen van het Noord-Hollandse dorp Muiderberg en omliggende plaatsen hebben gisterochtend een paard uit een sloot gehaald. Zij konden de merrie bevrijden, maar die heeft het desondanks niet gered.

De brandweer spoedde zich rond 10.00 uur naar de Dijkweg in Muiderberg om een paard te redden bij een boerderij. De merrie was waarschijnlijk ’s nachts in het ijskoude water geraakt.

Tot nek in de blubber

Het paard was in een gat gevallen pal naast een sloot en tot haar nek in de blubber weggezakt. De brandweer wist het dier, met hulp van de boer en zijn vrouw, na anderhalf uur eindelijk uit de modder te krijgen.

Niet te redden

Direct na de reddingsactie werd het bloed van het paard gecontroleerd en kreeg zij een infuus. De politie reed met sirene naar het lab, zodat het bloed snel getest kon worden. De veearts besloot na drie uur dat het paard niet meer te redden viel en heeft het laten inslapen.

Bron: Gooi-enEemlander

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
1 reactie op Paard ingeslapen na val in ijskoud water
  1. 1

    Alle lof voor degene die geprobeerd hebben het paard te redden. Maar wat ik mij afvraag is wie laat er nu s nachts een paard buiten staan bij deze minus temperaturen en dan ook nog eens een wei waar dit dier in het bevroren water kan belanden….arm dier…