Paard overleeft opmerkelijk ongeval op snelweg

Een paard dat vervoerd werd in een trailer heeft vanochtend vroeg op de Duitse snelweg ternauwernood tot tweemaal toe een aanrijding overleefd. De trailer waarin het paard stond werd door een auto aangereden waarna het kantelde. Vervolgens werd de aanhanger door een tweede voertuig opnieuw geraakt. Het dier ontsnapte uit de trailer en vluchtte de snelweg op, maar doorstond deze beproeving wonderwel ook zonder kleerscheuren.

Het paard werd even na middernacht op de A8 bij Holzkirchen vervoerd toen een medeweggebruiker wilde inhalen en daarbij de trailer schepte. De aanhanger begon hierop te zwenken, draaide een aantal keren om zijn as en kiepte om. Een tweede voertuig kon vervolgens de gekantelde aanhanger niet meer ontwijken.

Paniek

Het paard raakte daardoor in paniek, wist zich uit de trailer te bevrijden om vervolgens de snelweg op te vluchten. Ongeveer twee kilometer van de plaats van het ongeval kon het dier worden gevangen. Zowel de bestuurders als het paard raakten niet gewond.

Bron: Merkur.de

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.