Ga naar hoofdinhoud

Paard uit de put geholpen in Heeze

Een paard dat zaterdagochtend in één van de stallen van manege Meijldijk in Heeze door een vloer was gezakt en klem was komen zitten, is met hulp van de brandweer en een dierenarts bevrijd. Het paard is ongedeerd.

Het paard zakte ’s morgens met een achterbeen door een betonnen vloer, waarschijnlijk omdat hij ongeduldig werd, terwijl hij wachtte om buiten gezet te worden.  Het been kwam klem te zitten, zodat het paard tot aan de lies in een beerput hing. Omdat het geen houvast vond met de andere benen, kon het dier zichzelf niet uit de put werken.

De brandweer kon moeilijk bij het paard komen. Pas nadat een metalen rek was doorgeknipt, konden de hulpverleners het dier helpen. Na ongeveer anderhalf uur was het paard, eigendom van een medewerkster van de manege, weer op de been.

Bron: ED

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook