Ga naar hoofdinhoud

Paard zwaar mishandeld in wei

Het afgelopen weekend heeft een dierenbeul een paard zwaar mishandeld die in Oss in de wei stond. Omroep Brabant melde op hun website dat het dier met een scherp voorwerp in de benen was gesneden. De eigenaar krijgt dinsdag van de dierenarts te horen of zijn paard, Femke, al dan niet moet worden afgemaakt.

De mishandeling vond plaats in de nacht van zondag op maandag. De dochter van de eigenaar, die anoniem wil blijven, heeft geen flauw idee wat de aanleiding is. Volgens haar heeft het paard twee diepe sneden boven de knie aan de voorbenen. “Eentje ervan was tot op het bot. De spieren en pezen zijn helemaal door.”

Wonden gehecht

Een jongen die het paard iedere dag verzorgt, ontdekte het kreupele paard en alarmeerde meteen de eigenaar. Die riep een dierenarts te hulp en deed aangifte bij de politie. De wonden van het paard zijn schoongemaakt, gehecht en ingezwachteld.

Grote Schadepost

“Iedere dag moet de dierenarts de wonden spoelen en nieuwe zwachtels aanleggen. Dat is voor ons een schadepost van duizenden euro’s. In overleg met de dierenarts moeten we dinsdag beslissen of het niet beter is om het dier uit zijn lijden te verlossen.”

‘Iemand kan ongezien toeslaan’

Femke is amper een jaar oud. De jonge merrie staat sinds enige tijd in een wei aan de Leuvenstraat-Brabantstraat in Oss. Die grenst aan een park, een basketbalveldje en een hangplek voor jongeren. “Het is echt een omgeving waar iemand ongezien kan toeslaan en er weer snel vandoor is”, meent de dochter van de eigenaar.

Politie doet oproep

De politie neemt de dierenmishandeling hoog op en heeft via Facebook een oproep gedaan. Mensen die informatie hebben worden verzocht zich te melden.

Bron Omroep Brabant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook