Ga naar hoofdinhoud

Inboedel De Vossenberg onder de hamer bij BVA *update*

Maandag 29 juni zal de inboedel van de recentelijk failliet verklaarde manege 'De Vossenberg' te Groessen online via BVA Auctions geveild worden. In de te veilen kavels bevinden zich twaalf manegepaarden.

De bedrijfsnaam van de manege was Stal Hennekij, de handelsnaam was het bij het publiek bekende Manege de Vossenberg. Naast de manegepaarden zal de gehele inventaris van de manege onder de hamer komen.

De kijkdag is aanstaande donderdag 25 juni van 9.00 tot 12.00h.

Klik hier voor meer veilinginformatie

*Update 24-6-15, 9.25 uur*
Alle paarden zijn inmiddels onderhands verkocht en worden niet meer in de veiling gebracht. De inventaris komt wel onder de hamer.

Bron: Horses

9 reacties op “Inboedel De Vossenberg onder de hamer bij BVA *update*

 • eddy crul

  Er zou in Europa een wet moeten komen dat paarden verkocht uit een faling, de minimum inzetprijs 50% hoger moet zijn dan de prijs voor de slacht.. vr gr

 • Sandra

  Mee eens…
  Met deze prijzen kan je ervan uit gaan dat de mensen die zo’n paard kopen er niet goed voor kunnen of willen zorgen.

 • bianca

  het is een openingsbod dus er zal altijd wel meer geboden worden dan dat het openingsbod is en dan erbij je weet niet wat de mankementen zijn aan de paarden

 • Esther

  erg triest allemaal, de helft van deze paarden ken ik. Vindt het heel erg allemaal, het is maar de vraag of ze goed terecht komen.

 • Istvan

  En Eddy, wat zou je daar dan mee bereiken denk je?

  Als het paarden zijn die sportpotentie hebben, dan ben ik het met je eens, maar met “de minder talentvolle paarden” gaat die vlieger niet op.

  Ik denk dat dan niemand bied en dat ze dan op zeker naar de slager gaan, omdat dat dan de enige optie is voor een curator.

 • eddy crul

  Beste Istvan, normaal correspondeer ik liever met iemand die ik ken of zijn/haar naam kenbaar maakt.Maar gezien u zich rechtstreeks tot mij richt wil ik u graag uit beleefdheid antwoorden.Eerst en vooral wil ik u zeggen dat ik het met uw argument eens ben.Alhoewel, bij paarden met sportpotentie of zeer mooie gezonde paarden dit probleem zich niet voordoet,omdat er automatisch wel genoeg kandidaat kopers zullen zijn,waardoor de prijs gelijk aan of genoeg boven de slachtwaarde zal uitkomen.Voor de anderen wil ik het de pure niet geïnteresseerde mensen in het paard moeilijker maken omdat paard te kopen, met als enige doel er 150 euro aan te verdienen en naar de slacht te brengen.In vele gevallen worden die paarden met goede bedoelingen verkocht in de hoop bij een goede eigenaar terecht te komen. Dan is het goed dat de prijs minsten gelijk is aan de slachtwaarde.Dan vallen alle potentiële kopers die de bedoeling hebben dit paard onmiddellijk te slachten voor een kleine winst onmiddellijk af.Die 50% is een voorbeeld het zou ook al kunnen vanaf de reële slachtwaarde van het paard.Maar die 50% is ook geen drama,hier een kleine berekening.Slachtwaarde van het paard 550 euro, minimumprijs + 50% = 825 euro.Voor iemand die een paard wil redden of een paard wil kopen voor eigen gebruik kan dit toch geen probleem zijn.(maar het kan ook met + 10 % = 605 euro. Er zullen inderdaad nog wel paarden naar het slachthuis gaan,maar veel minder. Denk ik toch.Dus beste beste Istvan, wat wil ik daar mee bereiken ? Dat er zoveel mogelijk van die paarden verkocht worden aan mensen die de bedoeling hebben er goed voor te zorgen,en zo weinig mogelijk aan mensen die als eerst bedoeling hebben ze naar het slachthuis te voeren en 150 euro winst te maken.Dus het is juist voor de minst tallentvolle en sukkelaars van paarden dat die vlieger wel op gaat. vr gr EC

 • Jolanda

  Nou ik ga morgen kijken voor een paard, zijn ze allemaal al verkocht…. apart dat ze voor de veiling al weg zijn, is dat gebruikelijk!!!

 • Anemoon

  Wat raar allemaal al verkocht? Zijn in 1 kavel opgekocht? Handelaar zeker die de echte oudjes onder deze paarden gewoon naar de slacht brengt?

 • Lin

  Ik lees hieronder alleen maar negatieve reacties.mis er eigenlijk wel bewijs dat paarden naar de slacht verkocht zijn of is dit gewoon een aanname? Heb juist heel tegenovergestelde zaken gehoord in dergelijke gevallen of beeindiging bedrijf: mensen (klanten) die de dieren kennen en ze kopen om ze een fijne oude dag te geven.

  Stellen dat het slecht afloopt vind ik dus een beetje kort door de bocht en bij gebrek aan bewijs ook niet correct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.