Ga naar hoofdinhoud

Paarden gedupeerd door overheidsbeleid

Regelmatig worden er verwaarloosde of illegaal gehouden dieren opgevangen door de overheid. SP-kamerlid Krista van Velzen maakt zich ernstige zorgen over het gebrek aan controle bij de overheidsdienst. ,,Vaak zijn het vrijwilligers voor wie het niet altijd duidelijk is wanneer een dier wel of niet meegenomen mag worden. Als dan ook nog eens blijkt dat er dingen mis gaan bij de opvang, is dat helemaal onacceptabel."


In beslag genomen paarden worden door de overheid vaak bij slachthuizen ondergebracht. Van daar uit worden ze in slechte staat doorverkocht of afgemaakt zonder dat daar toestemming voor is gegeven. Op de gezondheid en het welzijn van de paarden is totaal geen controle. De Dienst Regelingen is verantwoordelijk voor de opvang van de dieren. Zij gaat nog dit jaar extra eisen stellen aan opvangplekken, omdat de klachten over de opvangplekken zich opstapelen. Woordvoerster Cindy Heijdra van het ministerie van LNV: ,,Zodra een dergelijke situatie zich voor doet, worden direct maatregelen genomen om zulke situaties in de toekomst te voorkomen. Dit jaar worden de contracten, die we met de opslaghouders hebben, bijgesteld. Bovendien worden, waar nodig, boven op de bestaande eisen extra eisen gesteld.’’ Bron: Spitsnet

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook