Ga naar hoofdinhoud

Paarden gered na orkaanramp

Foto Lonneke Ruesink
Nadat de orkaan Isaac eind augustus de Amerikaanse staat Lousiana trof, zoeken reddingsteams nog steeds naar gestrande dieren. In totaal zijn al 31 paarden gered, ze worden verpleegd en verzorgd op de Plaquemines Parish Rescue Ranch in Lousiana.

Nadat de orkaan met windsnelheden van 130 km per uur over het land raasde, zijn reddingsteams meteen begonnen met zoeken naar overlevenden. De reddingsactie voor de paarden begon op 30 augustus toen een Appaloosa merrie werd gered uit het stijgende water. De daaropvolgende dagen werden nog ruim 30 paarden gered en overgebracht naar de ranch waar ze worden onderzocht en geneeskundige hulp krijgen.

De meeste paarden moesten behandeld worden aan hun benen en borst. Waarschijnlijk liepen zij daar verwondingen op toen ze door weideomheiningen heen broken en door het water werden meegesleurd waar ze tegen allerlei ander drijvend materiaal op botsten.

Een gestrande Paint horse moet nog steeds gered worden. Hulptroepen hebben hem tot nu toe niet kunnen bereiken. Het reddingsteam is afhankelijk van de snelheid waarmee het water zakt.

Als alle dieren zijn hersteld, zal er gezocht worden naar nieuwe eigenaren voor de dieren. Tot die tijd is de ranch voor de verzorging van de paarden afhankelijk van donaties die gedaan worden.

Bron: Horses/ TheHorse  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.