Ga naar hoofdinhoud

Paarden op bezoek bij Tweede Kamer voor behoud zeldzaam ras

Zeldzame huisdierrassen, waaronder het paardenras Zwaar Warmbloed, wordt met uitsterven bedreigd, zo stelt Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH). Samen met een aantal dieren, waaronder paarden, koeien en schapen, reisde de SZH, samen met een aantal andere organisaties vandaag af naar Den Haag om een brandbrief aan de Tweede Kamer te overhandigen waarin aandacht gevraagd wordt voor het behouden van zeldzame huisdieren.

Op een lijst van het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN), dat verbonden is aan de Wageningen Universiteit, staan 92 zeldzame rassen. Meer dan dertig soorten hebben de status kritiek gekregen. Daaronder ook het paardenras Zwaar Warmbloed. Daarvan staan nog maar 136 dieren geregistreerd.

Vier keer zoveel geld

In de brief die overhandigd is aan de Tweede Kamer zegt voorzitter Geert Boink van de SZH 350.000 euro nodig te hebben voor het behoud van de rassen. Dat is ruim vier keer zoveel als de 80.000 euro die de stichting nu jaarlijks krijgt. Het geld wordt onder andere gebruikt voor het ondersteunen van boeren en projecten die het behoud van zeldzame rassen stimuleren.

Lees hier het hele artikel. 

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.