Paarden slaan op hol in carnavalsoptocht Keulen

Bij een carnavalsoptocht in het Duitse Keulen zijn twee paarden, die deelnamen aan de tocht, op hol geslagen. Daarbij raakten vijf mensen gewond, waarvan vier ernstig. Waar de paarden van geschrokken zijn durft de politie nog niet met zekerheid te zeggen, maar vermoedelijk gebeurde het door het gooien van een fles.

De paarden raakten niet gewond, maar werden ter plaatste wel gecontroleerd door een dierenarts. Tanja Holthaus, woordvoerster van de carnavalscommissie in Keulen, liet weten dat de regels omtrent de paarden in de optocht dit jaar aangescherpt werden. “Nu moeten we afwachten wat het onderzoek van de politie aan het licht brengt.”

Optocht vervolgt

Na het ongeluk, dat omstreeks 14.20 uur gebeurde, werd de carnavalsoptocht rond 15.05 uur weer vervolgd naar besluit van de commissie. “Dat is natuurlijk een lastige afweging, maar er zijn zoveel mensen bij een dergelijk evenement betrokken”, aldus Holthaus.

Bron: RP Online

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.