Paarden stinken minder dan varkens

Een Duitse paardenfokker mag van het Hof in de deelstaat Niedersächsen  doorgaan met het ombouwen van zijn koeienstal naar paardenstalling. De omwonenden hadden een zaak aangespannen omdat ze vreesden voor meer stankoverlast.

De fokker uit Isernhagen kan dan ook verdergaan met zijn verbouwing. De buren hadden een spoedprocedure aangespannen. Volgens de uitspraak van het Hof kunnen de buren maar gedurende 15 procent van de tijd de paardenlucht waarnemen en ruiken paarden net zo sterk als koeien maar minder sterk dan varkens. Bovendien ligt Isernhagen in een landbouwgebied met veel agrarische bedrijven en moeten de inwoners genoegen nemen met een sterkere ‘buitenlucht’. Tegen de uitspraak is geen beroep mogelijk.

Bron: Reiter Revue

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.