Ga naar hoofdinhoud

Paardenbeul slaat weer toe in Belgisch Limburg

Foto Lonneke Ruesink

Al negen jaar teistert een ongrijpbare paardenbeul Belgisch Limburg. Dit keer sloeg hij toe in Hasselt. De eigenaars troffen woensdagochtend hun paard stervend aan in de weide, de hele linkerflank van de pony was opengesneden met een mes. "Zo’n gruwel heb ik nog nooit gezien", zegt de dierenarts in Het Nieuwsblad, die pony Kira moest laten inslapen.

Dierenarts Koen Van Den Noortgate vertelt aan Het Nieuwsblad dat hij woensdagochtend een alarmerend telefoontje kreeg van eigenaars Tina en David. Hun pony, het favoriete dier van hun dochter, lag hevig bloedend in de wei. “We hebben alles gedaan wat kon”, vertelt hij. “Maar het arme dier was zo zwaar toegetakeld dat er niets meer aan te doen was. Laten inslapen was de enige optie.”

Negen jaar jacht op beul

Het Limburgse gerecht maakt al jaren tevergeefs jacht op de paardenbeul. “Of beulen”, zegt woordvoerster Dorien Vanderheiden. “Eerlijk? We weten het niet.” Het is na negen jaar van verminkte paarden in verschillende plaatsen in Limburg compleet onduidelijk of er sprake is van copycats.

Minstens twintig incidenten

Hoeveel gevallen van dierenmishandeling er al precies zijn geweest? Daar kwam gisteren geen antwoord op. Maar er is sprake van minstens twintig incidenten in Limburg en over de Nederlandse grens.

Ook gouden tip leverde niets op

Het Belgische gerecht liet zelfs speciaal een draaiboek maken rond de problematiek. Een gouden tip leverde ooit 5.000 euro op. Maar tot een verdachte, laat staan een doorbraak kwam het nooit.

Bron Het Nieuwsblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook