Ga naar hoofdinhoud

Paardeneigenaren in Eemnes ongerust

Foto Lonneke Ruesink
Er is ongerustheid ontstaan onder paardenbezitters rond Eemnes. Op internet zijn berichten verschenen over een dood paard en een paard, waarvan de deken is kapotgesneden. De politie waarschuwt voor het in de mond nemen van kreten als ’paardenbeul aan het werk’.

,,We hebben alleen een aangifte binnen van de eigenaar van het paard met de kapotte deken. Meer is bij ons niet binnengekomen. Tot nu toe heeft buurtonderzoek niets opgeleverd. Gezien de beperktheid van de schade valt dit meer onder vandalisme dan onder mishandeling’’, aldus de politiewoordvoerder.

Voorzitter Teus Dorrestijn van Stad en Lande Ruiters in Eemnes is gisteren op zoek gegaan naar de eigenaar van het dode paard, omdat zijn vereniging in de berichtgeving wordt genoemd. ,,Ik wilde weten of dit een ‘broodje aapverhaal’ is. Het paard dat ingeslapen is, heb ik gevonden. Het stond aan de Meentweg in een wei waar meerdere paarden staan. Wat zich daar heeft afgespeeld, is niet duidelijk. Het paard is in ieder geval met de borst in de punt van een hek terecht gekomen. Het had een enorme wond. Aangezien het dier veel pijn had, heeft men het laten inslapen’’.

Het tweede geval betreft een IJslander, die aan de Goyersgracht-Noord staat. Het dier is door de eigenaar aangetroffen met een deken waarin duidelijk met een mes gesneden is. Een andere paard is in de manen geknipt. Dorrestijn betwijfelt of er in dat geval sprake is van paardenmishandeling of dat er iets anders speelt. ,,Ik riep meteen: dat gaat vast om een paar meiden die ruzie met elkaar hebben’’.

Bron: Horses/Gooieneemlander

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.