Ga naar hoofdinhoud

Paardenhouder stelt gemeente aansprakelijk voor blessure paard

Foto Lonneke Ruesink

Het springpaard Cadiz van de Belgische eigenaar Herwig Sels uit Vorselaar raakte afgelopen dinsdag geblesseerd. Het dier trapte op een zandweg in een natuurgebied in een verroeste spijker. Herwig Sels wil de kosten verhalen op het gemeentebestuur.

De spijker drong ongeveer vijf centimeter de hoef binnen. Het herstel gaat maandenlang duren. “Het blijft de vraag of Cadiz als springpaard zijn oude niveau nog kan halen”, aldus Sels. Hij vervolgt: “Ik heb na het ongeluk met Cadiz vastgesteld dat er wel meer gevaarlijke zaken in het puin zitten zoals ijzer, glas en porselein. Ik vind het onverantwoord om dat in natuurgebied te gebruiken. Nagels of glas kunnen niet alleen paarden, maar ook wandelaars kwetsen.”

Burggemeester Lieven Janssens noemt het een typisch verzekeringsdossier. “Dit zal verder worden afgehandeld tussen onze verzekering en die van de eigenaar van het paard”, aldus Janssens

Bron: Horses / Nieuwsblad.be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Paardenhouder stelt gemeente aansprakelijk voor blessure paard

 • Ypke

  Het klinkt overdreven, maar eigenlijk heeft de eigenaar wel gelijk.
  Bij ons is het eerste stuk van het bospad ook bezaaid met puin.
  Waarschijnlijk omdat één bewoner aan het eind van dat pad vindt dat het anders te drassig wordt bij regenval. Deze pad is zolang als ik weet altijd kurkdroog, ligt hoger en langs twee sloten. Overtollig water loopt dus direct de sloot in.
  Maar dat terzijde, mijn paarden met ijzers hebben hier niet zoveel last van. Maar de jonge paarden die nog geen ijzers hebben, of alleen voor, lopen gewoon stokkreupel op het puin. Elke scherpe steen/kiezel/glas voelen ze heel goed en ze maken telkens een hinkje daarop.
  Het puin is inmiddels zo vaak aangevuld dat ook de kanten er vol mee liggen. Er zit voor mij niets anders op dan 200 meter met een kreupelend paard over het puin te lopen om in de bossen te komen.
  Ik hoop dus dat de eigenaar zijn gelijk krijgt. Het beste zou zijn als het puin opgeruimd wordt en nooit meer terug komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook