Paardenmarkt Valkenburg afgeblazen vanwege de storm

Door de voorspelde storm heeft de organisatie van de paardenmarkt van Valkenburg in Zuid-Holland, vlakbij Katwijk, haar verantwoordelijkheid genomen en besloten de paardenmarkt te annuleren. De organisatie maakte dit bekend op Facebook.

Het KNMI verwacht onstuimig weer en (zeer) zware windstoten. De oudste paardenmarkt van Nederland vindt elk jaar plaats op de tweede woensdag in september. De paardenmarkt wordt ook wel Dé Mart genoemd en kent een lange geschiedenis. Zelfs de prinsen van Oranje kwamen in een ver verleden hun paarden in Valkenburg kopen. Tegenwoordig worden er niet veel paarden meer verhandeld maar is het meer een dorpsfeest geworden.

Bron: Paardenkrant/Horses.nl

 

 

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.