Ga naar hoofdinhoud

Paardenmelkcosmetica voor instandhouding Gelders paard

Studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein in Arnhem komen met de suggestie om een cosmeticalijn van Gelderse-paardenmelk te ontwikkelen. Ze willen de producten verkopen in een streekproductenwinkel. Daarmee krijgt het gebied volgens de studenten een nieuwe economische impuls en de verkoop draagt bij aan de instandhouding van het Gelderse paard.

Op verzoek van Geldersch Landschap, Landgoed Tongeren en Waterschap Veluwe besteedden zeventig studenten negen weken lang hun kennis en creativiteit aan een onderzoek naar ontwikkelingsmogelijkheden. Tien deelgroepen met daarin studenten uit drie verschillende studierichtingen (inrichting en waterbeheer; landschapsarchitectuur; natuur- en landschapstechniek) gingen aan de slag.

Enkele andere ideeën die de studenten aandroegen, zijn: vloeiweiden langs de beken, zoals die er vroeger ook waren om aangrenzend weidegrond te verrijken. Meer eenheid in de omheiningen waarachter vooral paarden worden gehouden. De veelsoortige afrasteringen verrommelen het landschap nu.

Bron: De Stentor

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook