Ga naar hoofdinhoud

Paardenmelkerij in de prijzen

Rudy en Yvonne Asbroek van boerderij De Tukkerij uit Beckum zijn de winnaars van de Overijsselse Reconstructieprijs. Ze kregen de prijs voor hun paardenmelkerij en zorgboerderij.


Het tweetal deed de varkens de deur uit ten behoeve van deze paardenmelkerij en zorgboerderij. ,,Ons bedrijf had door de regelgeving geen mogelijkheden meer voor uitbreiding, dus moesten we wat anders”, zegt Asbroek. Het bedrijf melkt nu Tinter-paarden. Ook Karin Koopman deelt in de eer, want zij nam het heft in handen op de zorgboerderij van De Tukkerij. Met de prijs wil de provincie Overijssel de aandacht vestigen op de zogenoemde Reconstructie, het herinrichtingsplan dat wordt uitgevoerd in onder meer Twente en de Achterhoek. De maatregelen werden afgekondigd na de laatste uitbraak van de varkenspest. Bron: Vrienden van het platteland

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook