Ga naar hoofdinhoud

Paardensport maakt wereldwijde groei door

Foto Lonneke Ruesink

De FEI-evenementen maken een wereldwijde groei door, zo is te lezen in het jaarverslag. Het totaal aantal wedstrijden is in drie jaar tijd gegroeid van 2683 naar 3215. Met 450 wedstrijden in 2011 is Frankrijk het beste land voor de paardensport. In Nederland zijn er honderd wedstrijden geweest, tegenover 68 in 2010.

Over vrijwel de hele linie van disciplines is groei te zien. Springen is veruit de grootste discipline en steeg van 946 naar 1236 wedstrijden. Endurance is de een na grootste, met een stijging van 706 naar 811 evenementen. Het aantal dressuurconcoursen is gestegen van 285 naar 360. Een uitzondering is het mennen, waar een lichte daling te zien is van 173 naar 155 FEI-wedstrijden. Voor het para-mennen was het resultaat somber: van 2 naar 0.

Opvallend is dat binnen het springen de groei hoofdzakelijk bij de competities voor jonge paarden zit, van 41 naar 200. De 5* competitie nam slechts met één toe. Bij het dressuur zit de groei eveneens niet in de hoogste regionen. Daar is zelfs een daling van zes naar vijf 5* evenementen. De 1* evenementen is daar aantegen gestegen van één naar zestien.

Klik hier voor het FEI-jaarrapport 2011.

Bron: Horses

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook