Ga naar hoofdinhoud

Paardenvlees ook in lasagne Euroshopper AH

De lasagne bolognese van het merk Euroshopper van Albert Heijn bevat naast rundvlees ook paardenvlees. Afgelopen vrijdag had AH het product uit voorzorg al uit de winkels gehaald. Dat maakte Albert Heijn woensdagavond bekend. De aanwezigheid van paardenvlees in de lasagne staat niet op het etiket.

Een Nederlandse ondernemer speelt mogelijk een centrale rol in het Europese schandaal met paardenvlees. Het bedrijf Draap Trading, dat in handen is van de Nederlander Jan Fasen, kocht zestig ton paardenvlees op bij het Roemeense slachthuis waarvan paardenvlees als rundvlees opdook in diepvriesmaaltijden, schrijven Britse media. Het in Cyprus geregistreerde Draap sloeg het vlees op in een koelcel van het Breda’se bedrijf Nemijtek. Vanuit daar zou het doorgestuurd zijn naar de Franse leverancier van de diepvrieslasagnes waarin paarden- in plaats van rundvlees bleek te zitten.

De ondernemer werd begin vorig jaar nog veroordeeld in een vleesfraudezaak. Hij kreeg van de rechtbank in Breda een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk omdat hij Zuid-Amerikaans paardenvlees had verkocht als halal geslacht Nederlands rundvlees. Een Oosterhoutse vleeshandelaar kreeg een werkstraf voor medeplichtigheid.

De ministers van landbouw van landen die een rol spelen in het paardenvleesschandaal vergaderen woensdagavond in Brussel. Nederland is niet aanwezig, meldt een woordvoerder van staatssecretaris van Landbouw Sharon Dijksma (PvdA) desgevraagd. Wel volgt Dijksma de ontwikkelingen op de voet.

Bron: Horses/ Nu.nl 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook