Ga naar hoofdinhoud

Paige Johnson bereikt tweede doel met winst in GP

"Ik hoopte tijdens de Winter Equestrian Games een Challenge Cup te winnen, en toen dat in de zesde week lukte hoopte ik op winst in een Grote Prijs", aldus een gelukkige Paige Johnson, die haar droom gisteravond in de Grote Prijs van Wellington liet uitkomen. Met de Calvados-dochter Dakota liet ze het hele veld, inclusief haar trainer, achter zich.

Slechts vier ruiters reden een nulronde binnen de toegestane tijd in het door de Duitser Olaf Petersen gebouwde basisparcours van de Grote Prijs. Nog eens vier ruiters lieten eveneens de balken liggen maar liepen tijdfouten op.

Lisa Goldman reed als eerste haar barrageparcours met Centurion B (v. Rebel I Z), maar zag daarbij een balk in het zand ploffen. De tweede ruiter die een poging deed was de Argentijn Ramiro Quintana met de Nederlands gefokte Indoctro-dochter Whitney. Ook voor hem was er een balk, maar door zijn snelle tijd legde hij uiteindelijk beslag op de derde plaats.

Johnson was de eerste foutloze met de Belgisch gefokte Dakota. Met een tijd van 47,47 seconden op het scorebord kon ze alleen nog maar afwachten wat haar trainer Kent Farrington in het zadel van Gazelle zou presteren. Farrington bleef eveneens foutloos maar moest door zijn tijd van 47,95 seconden genoegen nemen met de tweede plaats achter zijn pupil die hij nu zo’n drie jaar onder zijn hoede heeft.

Harry Smolders reed zich met Don VHP Z ook nog in de prijzen. Met een balk in de eerste omloop kwam hij uiteindelijk terecht op de negende plaats.

Klik hier voor een filmpje van de winnende rit

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: Horses / persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook