Ga naar hoofdinhoud

Painted Black valt op in Future Test

Anky van Grunsven Painted Black Voor het eerst kwam de Spaanse amazone Morgan Barbançon in actie met KWPN-hengst Painted Black. De zoon van Gribaldi werd vorig jaar verkocht, maar hield zijn stal op het Anky Education Centre in Erp. Onder begeleiding van Anky van Grunsven traint de jeugdamazone haar paard als ze in Nederland is. Ook stapt Van Grunsven zelf nog regelmatig in het zadel van de zwarte hengst. Met veel allure liep Painted Black afgelopen weekend in Schaijk naar 71,37% in de Future Test.

Juryleden Willemien Blanken en Maarten van der Heijden waren het goed eens en plaatsten Painted Black beiden met afstand aan kop. Jurylid Willemien Blanken: “Morgan stelde hem netjes voor en was gewoon lekker aan het paardrijden. Vooral de draftour was opvallend en scoorde hoog”, aldus Blanken.

Grand Prix
Imke Schellekens won met Hunter Douglas Victoria (v. Havidoff) de Grand Prix. Blanken vertelt: “De kwaliteit viel me dooreengenomen niet mee. Ik denk dat veel mensen toch te snel de overstap maken naar de Grand Prix. Imke was één van de weinigen die haar paard netjes in de aanleuning en mooi stil presenteerde.” Schellekens finishte met 67,77% .

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Melanie Brevink

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.