Ga naar hoofdinhoud

Pals en Thijssen rijden uitstekende kwalificatie Derby Hamburg

Johnny Pals met Top Hero Foto: De Paardenkrant
Johnny Pals en Sanne Thijssen reden vandaag mooie kwalificatierondes voor de Derby van Hamburg. Pals werd tweede met Urjul van Generhese (v Indian Gold van Castershoeve), Thijssen reed naar de vierde plek met Bulavsco (v Verdi). Billy Twomey won de wedstrijd met Diaghilev (v Vangelis S).

Twomey heeft een goede dag, hij zette ook de ochtendrubriek al op zijn naam vandaag. De Ier reed Diaghilev in een fantastisch snelle tijd van 75,67 seconden naar de overwinning. Pals kon daar nét niet aan tippen, hij legde het 1,45 m parcours af in 65,89 seconden.

Pals twee keer in top 10

Pals was ook met zijn andere paard, Top Hero (v Ogano Sitte), goed bezig. Deze combinatie reed in 82,57 naar de zevende plek. Een goede uitgangspositie voor het vervolg van dit weekend. De tweede kwalificatiewedstrijd is morgen, de Derby van Hamburg vindt zondagmiddag plaats.

Thijssen lang aan kop

Sanne Thijssen, die ook vandaag weer de jongste deelnemer in het veld was, ging lang aan de leiding met haar toppaard Bulavsco. De combinatie zetten een tijd van 79,40 seconden neer. Tot grote vreugde van het thuispubliek reed ‘Super Mario’  Stevens tijdens de tweede helft van de wedstrijd met El Bandiata B (v El Bundy) haar tijd aan gort. Hij kwam over de meet in in 76,28 seconden en werd uiteindelijk derde.

Thijssens tweede paard – de achtjarige Stippel – had een opstandige bui en weigerde al vrij snel in het parcours op zowel op een gewone als een natuurlijke hindernis. De combinatie werd uitgesloten.

 

Klik hier voor de volledige uitslag van deze eerste kwalificatiewedstrijd.

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.