Ga naar hoofdinhoud

Paulette Kral: ‘Het was een superleuke dag’

Paulette Kral, hier met El Dorado. Foto: Foto4U
Paulette Kral kijkt met een glimlach terug op haar zondag. In Barsingerhorn debuteerde ze met El Dorado winnend in de Intermédiaire I (67,65%) en met Zibraldi F in de Intermédiaire II. Daarmee is haar droom om U25 te rijden weer een stapje dichterbij.

“Beide paarden deden super hun best en ik ben enorm trots op ze”, begint Kral blij. “Ze liepen in de training al heel fijn en ik wilde graag op wedstrijd om te kijken hoe we ervoor staan. Daar is het namelijk toch altijd weer net wat anders. Barsingerhorn is dan wel een eindje rijden, het was zeker de moeite waard!”

U25-droom

Voor de amazone was het zowel met El Dorado de eerste Intermédiaire I als met Zibraldi F de eerste keer Intermédiaire II. “Heel spannend”, aldus de amazone. “Vooral de Inter II. Op de KNHS Talentendag had ik al wel een keer de proef doorgereden met Zibraldi en dat ging toen goed, we zijn toen geselecteerd”, vertelt ze trots. “Dus ik dacht nu: tij dom het ‘voor het eggie’ te gaan doen.” Met een score van 63,02% had Kral de hoogste score van de rubriek. Zelf ziet ze nog genoeg ruimte voor verbetering: “Met name in de afwerking. Daar moet ik echt nog meer ervaring in opdoen. Toch vind ik het al supergaaf dat ik zo op dit niveau kan meedoen. Het uiteindelijke doel is U25, maar wanneer we die overstap gaan maken, dat weet ik nog niet. Dat bekijk ik een beetje per training. Als het daar goed gaat, dan probeer ik het een keer op wedstrijd en vandaaruit bouwen we dan weer verder.”

Kral ook aan zet in LT

Ook de Lichte Tour kwam op naam van Kral. nu met El Dorado. De Intermédiaire I en Prix St. Georges werden in handicap verreden. Kral was de enige Intermédiaire I-amazone die in de prijzen kwam. Tweede werd Hergen van Hall met Caps Highlight (v. His Highness) die zijn wedstrijddebuut maakte met dit paard, en ook de vierde plek ging naar Van Hall; ditmaal met de NRPS-hengst Love For You. Priscilla van der Poel-Lammers werd derde met Barrichello.

Rijpkema sterk in ZZ-Zwaar

Het ZZ-Zwaar in Barsingerhorn was in twee kleine groepjes verdeeld. In de ochtend waren er oranje linten voor Mariëlle van der Kooij met Calvin K en Kirsten van Wezel met Vice Versa. In de namiddag sprong Judith Rijpkema met Geisha er met kop en schouders bovenuit. Rijpkema won tweemaal met overmacht met scores van 66% en 67,35% en reed eerder de moeder van Geisha, Merel, al naar de Zware Tour.

In de Grand Prix wist alleen Gita Hoogers winst te behalen. Met Brooklyn reed ze zowel de Grand Prix als Grand Prix Spécial en noteerde beide keren scores in de 63%.

Jerney Schelling behaalde als enige deelnemer in de U25 63,01% met Creator (v. Florencio).

Uitslag Barsingerhorn

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.