Ga naar hoofdinhoud

Pavo doneert Horses Product van het Jaar-prijs aan pijn- en welzijnsapp

Pijn- en welzijnsapp

Pavo heeft de prijs van 2.500 euro die zij afgelopen februari won in de Horses Product van het Jaar-verkiezing gedoneerd aan de pijn- en welzijnsapp voor paarden. Pavo Vital was op 8 februari de grote winnaar van de verkiezing. De app is een gezamenlijk initiatief van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, Stichting De Paardenkamp in Soest en Pavo.

De app herkent pijnsignalen bij paarden en maakt deze meetbaar. Omdat Pavo zich al bijna vijftig jaar in zet voor de gezondheid en welzijn van paarden, werkten zij graag mee aan de app. De app is voor alle paardeneigenaren straks gratis te gebruiken. “Het is dus geen middel om geld te verdienen, maar om wetenschap uit te dragen en het welzijn van onze paarden te verbeteren”, vertelt dr. Thijs van Loon, universitair docent Gezondheidszorg Paard en veterinair anesthesioloog.

Pijnsignalen

Het belangrijkste onderdeel van de app zal het herkennen van pijnsignalen worden, zoals bijvoorbeeld bij koliek, pijnproblemen aan het hoofd en acute orthopedische pijn. Om dit goed te kunnen meten, wordt gebruik gemaakt van verschillende pijnscoresystemen. Door middel van een dagboekfunctie kun je alles rondom het stalmanagement van je paard bijhouden.

Financiering

Voor de financiering van de app is een bedrag van 30.000 euro nodig. Om dit bij elkaar te krijgen heeft Vrienden Diergeneeskunde een crowdfuncing gestart, waarbij Pavo de eerste 2.500 euro doneerde. Wil je ook bijdragen? Als donateur krijg je tussentijdse updates over het project en kan je – voor de officiële lancering – als eerste de app gebruiken en testen.

Klik hier om te doneren.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook