Ga naar hoofdinhoud

De Peelbergen geeft Nationale Tentoonstelling nieuwe glans

Nationale Tentoonstelling Foto Jacquelien van Tartwijk
Op en top tevredenheid op de Nationale Tentoonstelling voor trekpaarden. Na een lange traditie in Den Bosch wordt de Tentoonstelling deze dagen voor het eerst gehouden op het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg. Alles lijkt beter en mooier, zowel voor deelnemers als voor de paarden en bovenal de sfeer is als vanouds. Daarmee geeft De Peelbergen het eeuwenoude evenement weer nieuwe glans.

“Het valt niet tegen, een mooie accommodatie”, laat de 91-jarige toeschouwer Hendrik Roelofs uit Radewijk weten die vanaf 1946 geen Nationale heeft gemist. Donderdag kwamen de meeste deelnemers met hun trekpaarden en/of Haflingers aan en begonnen de gebruiksrubrieken. Vrijdag stond vooral in het teken van de keuringen die vandaag de ontknoping krijgen met de nationaal kampioenen en veel show.

Moderne uitstraling

Er staan mooie tenten voor de paarden waar ook de mensen blijven slapen en daar is net even meer ruimte voor alles. Een hele vooruitgang zijn de mooie lichte hallen die met elkaar in verbinding staan. De bodems zijn perfect.  “Een moderne uitstraling helemaal van deze tijd”, aldus Haflingerhengstenhouder Rene Bouwman. Voor de deelnemers is er zelfs een feesttent die al goed is ingewijd.

KVTH voorzitter Henk van der Pol heeft al veel positieve reacties gehad en is ook zelf enthousiast. “Geweldig hoe gastvrij we hier ontvangen zijn. We zijn trots dat we hier met 187 trekpaarden en 98 Haflingers mogen zijn. De accommodatie is voortreffelijk. De kosten zijn zeker lager alleen al vanwege de 12.000 m2 vloerbedekking die niet nodig is en geen zand die we in de hallen moeten brengen en bewerken. Hier is alles perfect en de sfeer is super, die maken we met zijn allen.”, aldus Van der Pol die aangeeft dat voor 2018 De Peelbergen opnieuw het decor van de Nationale zal zijn.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.